10 statističnih podatkov za mobilni marketing, ki bodo igrali ključno vlogo v 2018

Novo leto je pred vrati. In z njim tudi trendi, ki bodo vplivali na (ne)uspešnost naši marketinških kampanj. Kaj moramo vedeti, da se bomo za vstop v 2018 dobro pripravili?

1. 80% najbolj obiskanih spletnih strani, po podatkih Alexe, je prilagojenih za ogled na mobilnih napravah.

Podatek govori preprosto o tem, kako pomembno je, da je naša spletna stran priilagojena za ogled na mobilnih napravah. Tudi Google, iskalni gigant v svojih izjavah že nekaj časa govori, da je njihov algoritem, ki skrbi za položaj različnih spletni strani (t.i. SERP) pozoren na to, ali na top mesta uvršča za mobilnike prilagojene spletne strani, ali ne.

2. Do leta 2019 bo 72% celotnega budgeta za oglaševanje namenjen mobilnemu.

Podatek, ki velja za zahodne trge je relevanten tudi za naš domači trg, saj ostaja dejstvo, da je oglaševanje na mobilnih napravah v porastu, nespremenjeno.

3. Kar 70% ljudi ne mara mobilnih oglasov.

Blokiranje prikazovanja mobilnih oglasov se je v zadnjem letu povečalo kar za 90%.

4. V letu 2018 bodo odrasli ljudje v ZDA mobilnik uporabljali v povprečju 3 ure in 23 minut, medtem, ko bomo Evropejci na mobilnikih preživeli 4 ure in 7 minut.

Uporabniki v veliki večini uporabljajo aplikacije.

5. 48% potrošnikov prične svoje nakupno raziskovanje na iskalnikih, medtem ko se jih 33% odpravi neposredno v spletno trgovino.

Zato je že sedaj pomembno vlagati v t.i.. “Content Marketing”, ki potencialnega kupca s privlačno vsebino privabi na vašo spletno stran, kjer pridobi več informacij o izdelku oz. storitvi. Trend za kakovosten Content Marketing se bo v 2018 nadaljeval v smer vse večje investicije v ta segment digitalnega marketinga.

6. Googlov iskalnik še vedno prednjači: zaslužen je za kar 96% organskega prometa. Sledita mu Yahoo z 2% in Bing z 1%.

Optimizacija spletne strani je zagotovo še vedno ena pomembnejših aktivnosti vsakega podjetja znotraj strategije digitalnega marketinga. V letu 2018 bo ta še bolj tesno “sodeloval” z že prej omenjenim “Content Marketingom” za doseganje boljših in vidnejših rezultatov.

7. Pinterest je še vedno glavno mobilno družabno omrežje.

Kar 64% obiskovalcev obišče to družabno omrežje s pomočjo pametnega telefona.

8. Polovica uporabnikov pametnega telefona, ko se zbudi najprej v roko vzame svoj pametni telefon.

Ta podatek pa nam jasno sporoča, kako pomembno je vsebinsko prilagajanje našega direktnega pristopa v obliki e-sporočil.

9. 57% uporabnikov slabo oblikovane spletne strani ne bo priporočilo znancem in prijateljem.

Izgled spletne strani je vsaj tako pomemben kot njena uporabnost. Zato je pomembno preveriti, ali je naša spletna stran lepo oblikovana, je na mobilnih napravah enostavno berljiva ipd.

10. 68% podjetij je v svojo komunikacijsko strategijo mobilni marketing že vključilo.

Do sedaj je zbranih že več kot dovolj podatkov, raziskav in analiz, ki potrjujejo, kako pomemben je mobilni marketing. Še posebej za spletne trgovce (eCommerce).

Če imate na področju spletnega komuniciranja vprašanje, me lahko pokličete na telefonsko številko 040 691 500, ali mi pošljete e-sporočilo na naslov marketing@fresh-marketing.net in vam odgovorim kar se da hitro.